ספר זה נכתב לפני המלחמה שפרצה ב־7 באוקטובר 2023. מטרתו הייתה להסביר כיצד התפתחו בצה"ל שני צבאות – צבא ההיי־טק וצבא הפרשים. האחד מתקדם, חדשני ונוצץ, והשני מיושן, מסורבל, אפור ולא רלוונטי לשדה הקרב מלבד למשימות הגנה. הספר ניסה להתחקות אחר הסיבות להתפתחות שני הצבאות בצה"ל, להבין את המשבר שצה"ל חווה עקב כך, ולהציע כיצד ניתן לפתור אותו. זאת תוך ניסיון לענות על שלל שאלות קשות שעליהן קיבלה החברה הישראלית תשובה כואבת

מדוע מסוכן הדבר לביטחונה של ישראל ומהווה איום על צה"ל ועל תדמיתו בחברה הישראלית? למה ישראל מצמצמת שוב ושוב את "פוליסת הביטוח" שלה – צבא היבשה? האם צה"ל מוכן וכשיר לתרחיש מלחמה רב־זירתית מול צבאות הטרור של חמאס וחזבאללה, בד בבד עם פעולה במעגל השלישי מול איראן? כיצד השתנה אתוס הלחימה בצה"ל ובחברה הישראלית, ולאן נעלמו "הבנדיטים" משורות הצבא? כיצד סיכול צאלח שחאדה ופרשת החייל היורה מחברון הביאו את דרג מקבלי ההחלטות להימנע מהפעלת צבא היבשה, ולהעדיף את צבא ההיי־טק?

ואז פלשו מחבלי חמאס לנגב המערבי, ולראשונה מאז הקמת מדינת ישראל כבש צבא זר חבל ארץ שלם ועשה בתושביו הישראלים כרצונו. צבא ההיי־טק וצבא הפרשים הפך מסֵפר שמתריע מפני אסון – לכזה המסביר אותו. מה הביא לכישלון החמור ביותר בתולדות צה"ל ואיך הצליחו יחידותיו להתאושש ממנו? כיצד הצליחו כוחות היבשה להתרומם כמו עוף החול משנים של הזנחה וחוסר אמון של הדרג המדיני והצבאי הבכיר, ולתמרן בהצלחה ביעדים המבוצרים של רצועת עזה? מדוע זו תהיה המלחמה הארוכה בתולדותינו ומה נדרש לעשות כדי להכריע ולנצח ולשקם את הביטחון הלאומי?

תא"ל גיא חזות לחם בכל זירות הלחימה של צה"ל – בדרום לבנון, בשתי אנתפאדות ביהודה ושומרון ובעזה שאחרי הפיכת חמאס. בתפקידיו האחרונים פיקד על אוגדה 80 ושימש נספח הגנה בחו"ל. ב־7 באוקטובר התגייס למילואים ומונה למפקד מערך הלמידה המבצעית במלחמה של כוחות היבשה. תא"ל חזות נשוי לשירלי ואב לארבעה ילדים. זהו ספרו הראשון.

לסקירה שכתב על הספר עמוס הראל בהארץ לחצו כאן

לריאיון שערך אמנון לורד עם הכותב בישראל היום לחצו כאן

לסקירה שכתב תא"ל (מיל') אפרים לפיד ב־IsraelDefense לחצו כאן

לסקירה שכתב גל פרל בבין הקטבים לחצו כאן

לקבלת חומרים נוספים מבית "מערכות" לחצו כאן