לחשוב אסלאמית – בחינת השיח המוסלמי בן זמננו: הבנת שפה ותרבות כמפתח להכרת השכנים

ספר זה מציע כהבטחת מחברו: "מפת דרכים להבנת שכנינו המוסלמים". הוא מציג מסגרת תפיסתית כוללת, דתית ותרבותית, המכוונת בעשורים האחרונים את מאבקי האסלאם ואת חלומותיו
לחשוב אסלאמית, שגיא פולקה, 2023, 440 עמודים

לחשוב אסלאמית, שגיא פולקה, 2023, 440 עמודים

 

לבן תרבות המערב, המבט על האסלאם מציב פער תרבותי עמוק. מדובר בקושי תבוני בסיסי בהבנת מכלול השלכותיה הפוליטיות והתרבותיות של דת השזורה במהותה בכל תחומי החיים. בסקירה בהירה ובמבט אקטואלי על רעיונותיו המתחדשים של האסלאם לגווניו, מזמין הכותב את קוראיו למסע למידה מרתק. למעיין בספר הוא מציע מפתח פרשני להבנת פוטנציאל אי ההבנה והחשד ההדדי, הטמון בכל מפגש בין מנהיג מוסלמי ובין נציגי תרבות המערב.

 

״בספרו פותח ד״ר שגיא פולקה לקורא הישראלי צוהר רחב ומרתק להבנת תפיסת העולם של הזרמים האידיאולוגיים והפוליטיים השונים בעולם האסלאמי במגוון רחב של תחומים החל ברעיון הג׳האד, דרך המתחים בין הזרמים הסוני והשיעי וכלה ביחס לסוגיות מגדר ופמיניזם. הספר המשלב בין ניתוח מעמיק, פרספקטיבה היסטורית ועושר מדהים של מקורות, יהיה כלי עזר חיוני לכל מי שמבקש להכיר וללמוד את העולם המרתק של האסלאמיזם המודרני״.

פרופ׳ מאיר ליטבק, מרכז אליאנס ללימודים איראניים, אוניברסיטת תל־אביב

״כחוקר הבקיא ברזי האסלאם, ד״ר שגיא פולקה מנגיש לקוראים תפיסות עולם דתיות־תרבותיות עדכניות של מדינות וארגוני טרור אסלאמיים קיצוניים. הספר מציג תובנות אודות התגבשותן של דרכי פעולה אסלאמיות־הלכתיות להצדקת המאבק נגד ישראל, ושופך אור על נושא מורכב זה. זהו ספר חשוב שיתרום הן לאנשי המודיעין והן לכל אזרח משכיל וסקרן, המעוניין להרחיב את ידיעותיו אודות שכנינו״.

יורם כהן, ראש השב״כ בשנים 2011–2016

״ספר זה ממלא חלל גדול בידע שלנו על הקבוצות והארגונים האסלאמיים השונים הפועלים היום באזורנו. שליטת המחבר ברזי השפה הערבית והתמצאותו העמוקה בדת האסלאם אפשרו לו להוציא ספר ייחודי, המתבסס במידה רבה על מקורות ראשוניים. הספר נחוץ לא רק לחוקרים או לאנשי המודיעין, כי אם לכל המתעניין בקורה באזור שבו אנו חיים״.

פרופ׳ (אמריטוס) יצחק חסון, האוניברסיטה העברית בירושלים

ד״ר שגיא פולקה הוא עמית מחקר במרכז משה דיין באוניברסיטת תל־אביב. תחום מחקרו הוא הגות מוסלמית בת זמננו, תוך התמקדות בזרם הפרגמטי שנולד מתוך ״האחים המוסלמים״. בשנת 2019 ראה אור ספרו באנגלית שעוסק בהרחבה בהגותו של שיח׳ יוּסֻף אלְ־קַרַצַ׳אוִיּ, האב הרוחני של זרם הוַוסַטִיַּה. פולקה מרצה בגופים אזרחיים וביטחוניים.

הספר הוא פרי שיתוף פעולה בין "מערכות" ומרכז משה דיין ללימודי המזרח־התיכון ואפריקה.

לרכישת הספר לחצו כאן

 

עוד מפרי עטו

לקריאת מאמרו בנוגע להכנה המנטלית ועיצוב הרוח של פעילי הזרוע הצבאית של חמאס לביצוע ג'האד לחצו כאן

לקריאת מאמרו על עיתוי היציאה למלחמת "חרבות ברזל" מעיני החמאס, חשיבות שחרור אסירים, יחס האסלאם ל"בלתי לוחמים" ועוד לחצו כאן

לקריאת המסמך שכתב על שיח' יוסף אל־קרצ'אוי – מעצב הפרגמטיזם האסלאמי – ועל השורשים האסלאמיים של תנועת חמאס לחצו כאן

למאמר שכתב על אודות הקשר ההדוק בין הלחימה נגד תאוות הנפש והלחימה באמצעו הקרבת הנפש בחודש רמצ'אן לחצו כאן

למאמר שכתב על מערכת "אל־פג'ר אל־צאדק, "השחר האמיתי" וסוגיית מתן שם בערבית למערכה לחצו כאן

 

לקבלת חומרים נוספים מבית "מערכות" לחצו כאן

לקבלת חומרים נוספים מבית "מערכות" לחצו כאן