לשמיעת כל הפודקסטים שעלו עד כה על מלחמת "חרבות ברזל" וחומרים נוספים לחצו כאן
"לחשוב אסלאמית משמע להבין את מונחי היסוד שבהם משתמשים שכנינו, חלקם אויבינו. מושגים כמו ג'האד, הדנה, אפילו המושג סלאם. הבעיה המרכזית היא שאנחנו מתבוננים במשקפיים מערביים לעבר תרבות שמשתמשת במונחים ערביים מוסלמים, והדבר הזה יוצר קצר בתקשורת".
ד"ר שגיא פולקה, עמית מחקר במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, ומחבר הספר לחשוב אסלאמית, על מה היה קורה אם היינו פשוט מקשיבים לנאומים של יחיא סינואר.
לשמיעת הפודקסט לחצו כאן
לרכישת הספר לחצו כאן
"התמרון הקרקעי לתוך שטח האויב, אם כדי לכבוש שטחים כקלפי מיקוח ואם כדי להשמיד כוחות ונכסים בקצב גבוה על־מנת לכפות על האויב לבקש הפסקת אש, היה בבסיס תורת ביטחון של ישראל מראשיתה [...] עם זאת, לתמרון יש מחיר בחשיפת כוחותינו לפגיעה ובביקורת בין־לאומית חריפה יותר מאשר תקיפה באש בלבד. התעצמות יכולות האש בעשורים האחרונים אפשרה להפעיל אותן בחלק מהנסיבות המדיניות והאסטרטגיות שבעבר הייתה ישראל נוהגת להגיב לאיומים עליה באמצעות תמרון קרקעי [...] ואולם, האש אינה תחליף מתאים לכל המצבים, ובמיוחד לא כאשר נדרשת הכרעה מהירה".
מתוך מאמרו של סא"ל (מיל') ד"ר עדו הכט על התמרון הרב־זרועי כאמצעי בניהול הסכסוכים של ישראל.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
צילום: דו"ץ
בשעה שמלחמת "חרבות ברזל" מתקרבת לחודש השלישי, מלחמה נוספת בפתח שנתה השלישית. המלחמה בין רוסיה ואוקראינה עודה עיצומה, וכמה מהתובנות ממלחמה זו רלוונטיות עבור כוחות הרפואה של צה"ל.
חזרה למאמר שפרסמו סא"ל ד"ר מיכאל מלקין ויוליה בלמקוב על ההיבטים הרפואיים מהמלחמה, וההמלצות שעלו מהם כגון השקעה בפיתוח תו"ל, אמצעים וטכניקות רלוונטיות לתמרון קרקעי ארוך.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
"אחד מהדברים שלמדנו במלחמה זה איך לשמר את כשירות הכלב במהלך לחימה כל כך ארוכה. כמו ששריונר מבצע טיפול לכלי שלו, כמו שלוחם אמור לעשות ניקוי לנשק שלו כשהוא מתלכלך בהרבה אבק – כך גם צריך לטפל בכלב, בטח בתנאי קיצון שכאלה".
רס"ל י', קצין הלמידה המבצעית של יחידת עוקץ, על הלחימה של היחידה בתמרון ועל הלמידה המבצעית תוך כדי לחימה.
לשמיעת הפודקסט לחצו כאן
"בעוד קבוצת מקבלי ההחלטות בתקופה שקדמה ל־6 באוקטובר 1973 התאפיינה בדבקות בקונצפציה ובסינדרום "חשיבת היחד", הרי אין ספק שב־6 באוקטובר בבוקר התאפיינו חילוקי הדעות בקבוצה בסינדרום החשיבה המבוזרת".
השבוע הלך לעולמו בשיבה טובה צבי זמיר, שבין שלל התפקידים שמילא במהלך חייו היה מפקד פיקוד הדרום בתחילת שנות ה־60 וכמובן ראש המוסד במלחמת יום הכיפורים.
עוד על החשיבה המבוזרת בקבוצת מקבלי ההחלטות, והתחרות בין אמ"ן והמוסד – בפנים
להצטרפות לערוץ הטלגרם שלנו לחצו כאן
להרשמה לעמוד האינסטגרם שלנו לחצו כאן
להצטרפות לדף הפייסבוק שלנו לחצו כאן
להרשמה לערוץ הטוויטר שלנו לחצו כאן