מגזין סוף השבוע של ״מערכות״ – 5 בספטמבר 2024
"היחסים הביטחוניים עם הודו נמצאים במגמת עלייה מיום עלייתו של נרנדרה מודי לשלטון. ואולם ישראל צריכה לראות בהודו לא רק מקור גדול ליצוא אמל"ח ישראלי – אלא שותפה אסטרטגית והדוגמה הבולטת והחשובה ביותר לצורך בחשיבה מחודשת על החשיבות של 'הדרום הגלובלי'".
מאמר חדש מאת סגן כ' מחטיבת המחקר באמ"ן שמנסה לענות על השאלה האם ישראל צריכה להשקיע יותר בברית עם "הטיגריס ההודי".
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
"המאבק שאנו מנהלים נגד האויב הציוני והקולוניאליסטי הוא מאבק קיומי [...] חובתה של האומה כולה היא לא להכיר בישות זאת, יהיו הלחצים והאתגרים אשר יהיו. במקום זאת עלינו לפעול כדי להביא לשחרור האדמה אשר נשדדה והזכויות שנבזזו גם אם ייארך הדבר זמן רב וידרוש קורבנות מרובים [...] עמדתנו זאת עקבית וקבועה וסופית".
בתמונה (שצולמה בשבוע שעבר): חסן נצראללה (נולד השבוע לפני 64 שנים), אחד מאויביה הוותיקים של ישראל, בהצהרה בעקבות תקיפות צה"ל בבירות. הציטוט למעלה: מתוך נאום בן כמעט 15 שנים שמראה כיצד לא השתנו המסרים בחלוף השנים.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
"באותו קיץ, אחרי פיגועים קשים של חמאס, קיבלה הצמרת המדינית של ישראל החלטה לחסל את כל ראשי התנועה בעזה [...] בסופו של דבר אישר הדרג המדיני לחיל האוויר את מבצע 'קטיף כלניות', אבל התנה זאת בשימוש בפצצה קטנה יחסית כדי להימנע מפגיעה בחפים מפשע [...] עם מתן האור הירוק לתקיפה הטילו מטוסי חיל האוויר את הפצצה, והיא השמידה את הקומה השנייה והשלישית של הבניין. לרוע המזל, בכירי חמאס שהו בסופו של דבר בדירה בקומה הראשונה. כולם ניצלו וברחו".
21 שנים למבצע "קטיף כלניות" לחיסול צמרת חמאס שכשל, המדגים מדוע הקברניטים בצבא ובדרג המדיני העדיפו את ההפעלה הסטרילית של צבא ההיי־טק על פני צבא הפרשים.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
שני צבאות שווים בגודלם; יוזמה; התקפיות; דוגמה אישית; רוח לחימה; ויחס סוסים של אחד ל־5. חזרה לקרב עין ג'אלות (3 בספטמבר 1260) שבו הביסו כוחות מהצבא הממלוכי את כוחות הצבא המונגולי העדיפים, בקרב שסימן את קו פרשת המים בהתפשטות הטריטוריאלית שלהם במרחב המזרח התיכון.
עוד על חשיבותה של מקצועיות בשדה הקרב, ועל היעדרה של שרשרת פיקוד ברורה שיכולה לשמר את הפו"ש בכל עת (גם לאחר נפילתו של המפקד) – בפנים
השבוע לפני 79 שנים הסתיימה רשמית מלחמת העולם השנייה. במלאת 40 שנים לסיומה פרסם "מערכות", שציין 300 גיליונות באותה עת, גיליון מיוחד שנגע במלחמה כאבן דרך במחשבה האסטרטגית: לקחי השריון, הזירה הימית, כישלון הדוקטרינה האווירית האמריקנית, סוגיות מודיעין, אמל"ח, תו"ל ועוד. לא מעט מהלקחים יכולים להילמד גם בימינו.