מאמר חדש מאת אלוף ד"ר יעקב בנג'ו, אל"ם סמואל בומנדיל וסא"ל לי בילו על המצפן לבניין כוחו של צה"ל בתפיסת הביטחון הלאומי: גישת בן־גוריון והשלכותיה כיום / מאמר חדש מאת ד"ר טל טובי על תפקידו של דדו כמפקד פיקוד הצפון במלחמת ששת הימים / מאמרו של סא"ל (מיל') ד"ר שמעון גולן "כיבושי 1967 – האם הם תוכננו מראש?" לשמיעה / 79 שנים לפלישה לנורמנדי / שיחה שנערכה ב"מערכות" עם אלוף (מיל') מאיר עמית, ראש המוסד במלחמת ששת הימים, במלאת חצי יובל לה, על הדרך אליה בראייה לאחור

"אם מכנסים את כל התובנות העולות מהגותו ומכתביו של בן־גוריון, ניתן להבין כי המבנה הייחודי של צה"ל הוא מלאכת מחשבת, הנגזרת ממחשבה אסטרטגית, ציונית ועמוקה".

מאמר חדש מאת ראש אג"ת, אלוף ד"ר יעקב בנג'ו, המדריך הראשי במב"ל, אל"ם סמואל בומנדיל ומפקדת המדרשה הצבאית לחינוך בירושלים, סא"ל לי בילו, על המצפן לבניין כוחו של צה"ל בתפיסת הביטחון הלאומי: גישת בן־גוריון והשלכותיה כיום. המאמר הוא הפרק הראשון בתפיסת בניין הכוח של צה"ל, שנכתבת בימים אלה ותפורסם בתוך הארגון, ומציג את יסודות בניין הכוח של צה״ל בראי תפיסת הביטחון הלאומי, מהקמתו ועד היום.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן

על מצביאות במלחמה: ניתוח התוכניות שנכתבו לפני מלחמת ששת הימים, מול בחינת ביצוען ביום הלחימה הראשון, מוכיח היטב את ההבנה הצבאית של מפקד פיקוד הצפון באותה עת, אלוף דוד אלעזר, ואת פעולותיו בהתאם לעקרונות המאמצים בהתקפה.

מאמר חדש מאת ד"ר טל טובי על תפקידו של דדו כמפקד פיקוד הצפון במלחמת ששת הימים.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן

"בניגוד לטענות שנשמעו לאחר מלחמת ששת הימים, כאילו ישראל תכננה מראש את מסעות הכיבושים, העובדות מלמדות שהאירועים באותה המלחמה התפתחו באופן אקראי למדי".

מתוך מאמרו של סא"ל (מיל') ד"ר שמעון גולן "כיבושי 1967 – האם הם תוכננו מראש?". המאמר התפרסם במערכות 443 (יוני 2012), וזמין לשמיעה במסגרת "למידה בתנועה" – הפודקאסט של טכנולוגיות למידה במכללות הצבאיות.

לשמיעת המאמר המלא לחצו כאן

"במסע שחרור אירופה בקיץ ובסתיו 1944, בלטה חטיבה אחת של פעולת קרב בליכודה המלא, הן מבחינת רציפותם של הפעולות בזמן ובמקום, והן בהגיון הפנימי של התפתחותן. לפרק זה של קורות המלחמה הקרוב אלינו כל כך וכולו תוסס עדיין, נקבע השם 'מערכת נורמנדיה'.

ספק הוא, אם ציבור הקוראים – לא רק זה המכונה 'ציבור הקוראים הרחב', אלא גם ה'צר' יותר, העוקב בתשומת לב ובעירות מיוחדות אחרי מהלך מאורעות המלחמה – אם חוג זה כבר הבהיר לעצמו במידה ראויה את עצם השתלשלות הפעולות במערכת ענק גורלית זו ואת מקומה המכריע והמרכזי ב'מלחמת המערב' כולה".

היום לפני 79 שנים יצא לדרך מבצע אוברלורד, הידוע יותר כפלישה לנורמנדי – מבצע הנחיתה הימי הגדול בהיסטוריה. חצי שנה בלבד אחריו, בדצמבר 1944, כתב אלעזר (לסיה) גלילי, עורך כתב עת חדש יחסי בשם מערכות על המערכה.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן

"הטעות הגדולה שעשה לדעתי עבד אל־נאצר הייתה בכך שב־1967 הוא חזר על מלחמת 1956. הוא היה בטוח, כי כמו ב־1956, ישראל לא תצא למלחמה לבדה בלא תמיכה של מעצמה זרה, ובעניין הזה הוא, כידוע, טעה". ההקצנה הסורית; שאיפת מצרים להשיב את מה שאיבדה במלחמת סיני, ולשקם את מנהיגותה בעולם הערבי; והמעורבות הסובייטית.

חזרה לשיחה שנערכה ב"מערכות" עם אלוף (מיל') מאיר עמית, ראש המוסד במלחמת ששת הימים, במלאת חצי יובל לה, על הדרך אליה בראייה לאחור.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן

לקבלת חומרים נוספים מבית "מערכות" לחצו כאן