בפתחה של המאה ה־21 האנושות נמצאת בעיצומה של מהפכת המידע. במסגרת מהפכה זו הפך המידע לנגיש ובר השגה. בפעולות פשוטות מתוך מכשיר בגודל כף היד או מהמחשב הביתי, נפתח תוך דקות עולם ידע שלם ומזוקק. הדור שמשרת כיום בצבא, עד רמת מ"פ לפחות, נולד לתוך המציאות של תוצרי מהפכת המידע. הוא שולט במערכות המידע באופן אינטואיטיבי, צורך ידע במהירות גבוהה ובעצמאות, ומתוך כך הוא סקרן יותר, מאתגר יותר ודורש יותר. אין לו סבלנות או יכולת דחיית סיפוקים, והוא רוצה את המענה לצרכיו כאן ועכשיו.
במסגרת מהפכת המידע כללי המשחק בתחום הצבאי השתנו: ידע, דיוק, מהירות, הִ שתנות, הסתגלות והבאת המידע לחזית - הם אלה שנותנים את היתרון המשמעותי בשדה הקרב וקובעים את תוצאות המלחמה. מהפכה זו הובילה לפיתוחים טכנולוגיים משמעותיים, במסגרתם פותחו מערכות מידע שנותנות מידע רציף, עדכני ומתומצת לכלל הרמות. האתגר הפך להיות היכולת להביא את המידע באופן איכותי ללא תלות בכמות; הדרישה הפכה להיות "תן לי את העיקר, ואמור לי מה אתה צריך".
בעבר, כמות הייתה שווה איכות: מי שידע למצוא את רוב המידע ולהעבירו בכללותו מטה או מעלה בתהליכים המבצעיים בשגרה או בחירום - נחשב מקצועי, בעל תפוקות ובעל ידע רחב. מפקדים הסתמכו ונהנו מהקצינים במטות המקצועיים שסיפקו להם הרבה מידע, ובמקביל עלה הצורך מהרמות הכפופות לקבל את המרב שניתן על מנת לפעול.
תהליך מבצעי מרכזי הוא פקודת המבצע. הפקודה היא כלי פיקודי ומנגנון מערכתי בסיסי ליצירת שפה משותפת בין הרמה הממונה והרמה הכפופה. כלי ליצירת בסיס לשיח מבצעי בשלב הצגת התוכניות, ובין המפקד למטה שלו לצורך יצירת תמונה קוהרנטית של התוכנית המבצעית. השיטה של התפתחות פקודה המבצע בצה"ל נעשתה באמצעות תוספות עיתיות, לפי צרכים שעלו מסיבות שונות (לקחים ממלחמות, השתנות סביבה מבצעית ואויב, אוכלוסייה, הסברה ותקשורת). בסופו של דבר הגענו לפורמט של פקודת מבצע ארוכה ביותר, מרובת סעיפים וסעיפי משנה מסורבלים.
לטענתי, פקודת המבצע כיום אינה זוכה להתייחסות ולא מעיינים בה – לא הרמה הכפופה ואף לא מפקד המסגרת, למעט פרק "כוחותינו". יתרה מכך, היחיד ששולט בה הוא למעשה קצין האג"ם. מהפכת המידע וההתפתחות בהנגשת המידע, מחייבת בחינה מחודשת של פקודת המבצע והשבתה למהותה העיקרית - מתן המידע הנדרש, ההכרחי למילוי המשימה.