הסכם השלום עם מצרים, שהיה נקודת מפנה ביחסי ישראל - ערב, נתפס לעיתים כתולדה טבעית של מלחמת יום הכיפורים. הספר מלמד אותנו, כי ההסכם היה לא רק פרי של תנאים שבשלו, אלא תוצאה של המאמצים המיוחדים שהשקיעו שני המנהיגים השותפים להסכם - מנחם בגין ואנואר סאדאת - - ושל ג'ימי קרטר, נשיא ארצות - הברית והנרי קיסינג'ר, מזכיר המדינה האמריקני, כמו גם של קווי האופי של כל אחד מן האישים האלה.
ספר זה מלווה את התפתחות המשא - ומתן - מצעדיו הראשונים בשלהי הקרבות ועד לחתימת הסכמי השלום חמש שנים לאחר מכן. קנת שטיין מוסר בספר תיאור חי של האירועים תוך ניתוח האישיות של המנהיגים המובילים ושל האינטרסים המורכבים, והסותרים לעיתים, של ישראל, מצרים, ירדן, סוריה, ארצות - הברית וברית - המועצות. הספר מתבסס על מסכת ראיונות ללא - תקדים של כשמונים ממלאי תפקידים מכל המדינות הנוגעות בדבר, שהיו שותפים לתהליך. זהו מסמך מרתק וייחודי, המאפשר הבנה מקיפה ועמוקה של שלב קריטי ובעל משמעות היסטורית ביחסי ישראל - ערב.
קנת שטיין הוא מרצה בקתדרה ע"ש ויליאם שאטן להיסטוריה של המזרח - התיכון בן - זמננו וללימודי ישראל וכן עומד בראש התוכנית לחקר המזרח - התיכון והמכון לישראל בת - זמננו באוניברסיטת אמורי (אטלנטה, ארצות - הברית). ספרו 1917 - 1939 Palestine חן Ouestion Land The ראה אור ב-1984.