המחבר מעלה בפנינו שלב בתולדות בריטניה בערוב ימי קיסרותה, כשהיא נאלצת לאסוף כליה וליטול ברכת-פרידה ממקום נוסף, הפעם מחצי-האי-ערב. אין הוא מחקר שיטתי על האיזור, וגם לא ספר הסטוריה במובן המקובל, זהו ניסיון, וניסיון מוצלח, להגיש לקורא דין-וחשבון על ביקורי המחבר באיזור, ולערוך השוואת ההתרחשויות, ההתרשמויות, והחוויות של כל ביקור וביקור - להעריך את משמעותם והשפעתם מבחינה חברתית, פליטית וכלכלית, תוך בדיקת השפעות ההתפתחות על הערכים והמסגרות המסורתיים. במקביל אינו שוכח לתת דעתו תוך בחינה קפדנית, על צעדיה ולבטיה של המדיניות הבריטית בתקופות ובמקומות שונים.
זהו אחד הספרים המעטים מאוד על ערב הנותן לנו תיאור בלתי אמצעי, מכלי ראשון, פרי התרשמותו של איש רב-נסיון, מפוכת וניחון בעין חרה, הדן תוך כדי כך במצבם החברתי של תושבי המקום ובדרכי מחשבתם, ומציג את הדמויות הציוריות המנהיגות כיום את חלקיו השונים של חצי-האי. הדברים כתובים בסגנון בהיר, והספר כולו קל-קריאה ושווה-לכל-נפש. עם זאת הוא נזהר מלהיות פשטני, ובטפלו בבעיות מרכזיות אך הוא מסתפק בהצגתן בלבד, כי אם חודר ומתחקה אחרי שורשיהן תוך ניתוח ענייני.
דוד הולדן הוא עתונאי בריטי בעל שיעור-קומה, שעשה באיזור זה בתקופות שונות לרגל עבודתו העיתונאית, ככתב של עתונים שונים בינהם ה"טיימס" הלונדוני.