התרסקות במוגדישו הוא ספר מרתק, המתאר את ההתרחשויות שאירעו בעת שכוחות אמריקניים ביצעו בסומליה משימה, שהוגדרה כשמירת שלום. לוחמי יחידות עילית, שהיו מצויידים במיטב אמצעי הלחימה יצאו למשימה מבצעית, שבמהלכה נאלצו להתמודד עם כנופיות טרור אכזריות בתוך עיר עוינת, שרבים מתושביה יצאו ללחום בהם.
מספר זה ניתן ללמוד עד כמה חיונית חשיבה צבאית מתוחכמת תוך כדי הליכה ברדך הישנה והטובה של התחבולה, הפשטות, האומץ והתעוזה. במקומות שבהם הטנקים ואמצעי הלחימה הכבדים אינם יכולים להשפיע, הלוחם של חיל הרגלים נשאר מרכיב הלחימה היעיל ביותר. במצבים האלה יש חשיבות מיוחדת למפקד הזוטר, ולזכותו יש לזקוף את ההישגים בשדה הקרב.
הקורא הישראלי יכול למצוא קווי דימיון בין האירועים המתוארים בספר ובין העימות המורכב הקיים בין מדינת ישראל והפלסטינים. [...] הפעלת הכוחות, כפי שהיא מתוארת בספר, מאפשרת לנו ללמוד שיעור נוסף על טבעו של עימות כזה ולראות את התנהלות המערכה, שבה אנחנו נתונים, בפרספקטיבה רחבה יותר. (מתוך הקדמת האלוף יצחק איתן)
לקריאת הביקורת שכתב על הספר גל פרל פינקל לחצו כאן
במסגרת סדרת הפודקאסטים של המכללה לפיקוד טקטי - "על המלחמה" - שוחחו מד"ר המכללה סא"ל (מיל') גדעון שרב וסרן יונתן רון מחטיבת גולני על אותה הסתבכות של כוחות אמריקניים.
הפודקאסט עוסק בפשיטה האמריקנית שהתרחשה ב־3 באוקטובר 1993 במוגדישו בירת סומליה, כחלק ממבצע "נחש גותי", ובוצעה על־ידי כוח המשימה "ריינג'ר" נגד המיליציה הסומלית בפיקודו של מוחמד פארח איידיד. מטרת הפשיטה הייתה ללכוד שניים ממקורביו של איידיד על־מנת להשיג מידע שיוביל להפלת המיליציה ולסיום מלחמת האזרחים במדינה האפריקנית השסועה.
הפשיטה החלה בשעות הצהריים והייתה אמורה להימשך כשעה. לנוכח ההתרחשויות, בהן התרסקות שני מסוקי "בלק־הוק", נמשכה הפשיטה עד לבוקר 4 באוקטובר והסתיימה בנסיגה של הכוחות האמריקניים. ההסתבכות במוגדישו השפיעה על מדיניות החוץ האמריקנית כמעט עשור לאחר התרחשותה.
מן הפשיטה במוגדישו ניתן להפיק לקחים בנושא צורת הקרב פשיטה, על לוחמה בשטח בנוי, התמודדות מול אוכלוסייה, טיפול באירוע רב נפגעים ועוד. כל אלו רלוונטיים גם למתאר הלחימה ולאתגרים שצה"ל מתמודד מולם כיום.